Ajax weigert met De Boers overleg

AMSTERDAM, 3 SEPT. Volgens Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Ronald en Frank de Boer, is een oplossing voor het conflict tussen de broers en Ajax nog lang niet te verwachten. “De zaak zit helemaal op slot. Het ziet er héél vervelend uit voor de spelers.” De club wil niet onderhandelen met de spelers, die vorige week hebben voorgesteld dit seizoen nog te zullen uitkomen voor de landskampioen en daarna te vertrekken. Naar Barcelona, waar voor beiden een vijfjarig contract klaarligt.

“Wij hebben het initiatief genomen de impasse te doorbreken, maar Ajax weigert te praten. Dat vinden wij vreemd”, zei Frank de Boer. “Wij wachten wel af. Maar we hebben nog wel wat andere mogelijkheden weg te komen.” Ajax wil praten met de broers, maar niet op hun voorwaarden. De De Boertjes willen alleen een gesprek als zij de toezegging hebben dat de club meewerkt aan een transfer. “Er moet een bevredigende oplossing komen. Pas dan gaan we trainen”, zei Frank de Boer.

De tweeling verloor eind juli de arbitragezaak tegen Ajax en moet daardoor het tot 2004 lopende contract uitdienen. Sindsdien zijn de internationals niet meer bij Amsterdamse de club op de training verschenen. (ANP)