Voorzitter van VVD Hoekzema stapt op

DEN HAAG, 2 SEPT. VVD-voorzitter W.K. Hoekzema legt zijn functie neer. Hij kan zijn voorzitterschap niet goed meer combineren met zijn werk als burgemeester van Den Helder, zo heeft hij de partij laten weten.

Hoekzema blijft nog aan als voorzitter tot mei volgend jaar. Hij zal zich in die periode vooral concentreren op de verkiezingen voor Provinciale Staten en die voor het Europese Parlement. Zijn verdere taken worden overgenomen door leden van het hoofdbestuur.

Volgens een woordvoerder van de VVD heeft het vertrek van Hoekzema niets te maken met de wisseling van het leiderschap bij de VVD. Vorige maand droeg F. Bolkestein het voorzitterschap van de Tweede-Kamerfractie over aan oud-minister H. Dijkstal. Als voorzitter werkte Hoekzema nauw samen met Bolkestein. Hoekzema is volgend jaar vijf aar voorzitter. Zijn termijn liep nog tot 2000.