Noodklok over Noord-Korea

GENÈVE, 2 SEPT. De Verenigde Naties hebben opnieuw de noodklok geluid over de situatie in Noord-Korea. Als gevolg van overstromingen zijn ten minste minstens 50 mensen gestorven of vermist. Duizenden raakten dakloos.

Medewerkers van het Wereldvoedselprogramma van de VN en het Rode Kruis die vorige week een bezoek brachten aan de geteisterde gebieden, hebben dat gisteren gezegd. Volgens hen heeft het water heeft in zeven provincies schade aangericht aan de toch al magere graan- en rijstoogsten. Volgens de VN lijden miljoenen Noord-Koreanen honger als gevolg van de mislukking van oogsten in de afgelopen drie jaar. Ondanks de internationale voedselhulp zijn in die periode tussen 300.000 en 800.000 inwoners gestorven aan ondervoeding, aldus de VN. Noord-Korea kwam eerder deze week in het nieuws door de lancering van een raket die over Japan heen vloog. (Reuters, AFP)