Europees record atlete Szabo op 5.000 meter

ROTTERDAM, 2 SEPT. De Roemeense atlete Gabriela Szabo heeft gisteravond in Berlijn het Europees record op de 5.000 meter verbeterd. Ze liep een tijd van 14.31,48. Dat was bijna vijf seconden sneller dan de Portugese Fernanda Ribeiro in 1995 in Hechtel. Het wereldrecord op deze afstand staat met 14.28,09 op naam van de Chinese Jiang Bo.

De vier atleten die in de Golden League nog kans maken op de jackpot van een miljoen dollar bleven ook in Berlijn ongeslagen. Marion Jones (100 meter), Hachim El Guerrouj (1.500 meter) en Haile Gebrselassie (5.000 meter) wonnen zonder veel moeite, maar Bryan Bronson werd op de 400 meter horden bijna verslagen door de Fransman Stephane Diagana. Op de streep bleek de Amerikaan eenhonderdste van een seconde sneller te zijn. Komende zaterdag is de laatste wedstrijd in deze competitie, de finale in Moskou.