Bill Gates verliest 10 miljard

NEW YORK, 2 SEPT. Het instorten van de beurskoersen in New York van maandag kwam hard aan bij de technologiefondsen. Dat was vooral pijnlijk voor de managers van software- en computerbedrijven, die vaak grote pakketten aandelen van hun bedrijf bezitten. Volgens Amerikaanse media verloor Microsoft-topman Bill Gates ruim vijf miljard dollar (10 miljard gulden). De rijkste man ter wereld heeft nog altijd een aandelenpakket van 52 miljard dollar over.

Volgens het blad Forbes was oprichter Jeff Bezos van Amazon.Com, dat boeken via Internet verkoopt, in procenten de grootste verliezer. Sinds afgelopen donderdag zag hij zijn persoonlijk vermogen met 36 procent dalen tot 1,6 miljard dollar. Mega-investeerder Warren Buffett, topman van de holding Bershire Hathaway, behoort ook tot de grote verliezers. Hij zag zijn bezit van donderdag tot maandag met 4 miljard tot 33 miljard dollar dalen. (Reuters, AP)