Geldboetes voor verstrekken van doping in DDR

BERLIJN, 1 SEPT. Een ex-zwemcoach en een oud-sportarts uit de voormalige DDR zijn gisteren door een rechtbank in Berlijn veroordeeld tot een boete wegens het verstrekken van verboden prestatiebevorderende middelen aan jonge zwemsters. Rolf Gläser en Dieter Binus, die beiden werkzaam waren bij de Berlijnse club SC Dynamo, moeten respectievelijk 8.000 en 10.000 gulden betalen.

Gläser en Binus hadden bekend. Met nog vier andere sportbestuurders van de club stonden ze terecht. Tegen de vier is nog geen vonnis uitgesproken. Binus gaf voor het gerecht toe dat hij de zwemsters anabole steroïden heeft laten nemen. Hij dacht dat de doses niet gevaarlijk waren voor de gezondheid. Zijn advocaat overweegt hoger beroep aan te tekenen tegen het vonnis. Op 20 augustus eindigde een vergelijkbaar proces tegen officials van een andere Berlijnse zwemvereniging met de veroordeling van drie personen tot boetes die opliepen tot 30.000 gulden.