Ford België

BRUSSEL, 1 SEPT. Bij de vestiging van Ford in het Belgische Genk verdwijnen de komende jaren ongeveer 2.500 van de 12.000 banen. Dat maakte de directie gisteren bekend, met een verwijzing naar de wereldwijde overcapaciteit in de autoproductie. Autobedrijven in België hebben het dubbele nadeel dat ze vestigingen zijn van buitenlandse bedrijven en dat de loonkosten er relatief hoog zijn. Vorig jaar verdwenen in België al 3.200 arbeidsplaatsen met de sluiting van de Renault-vestiging in Vilvoorde. De directie van Ford-Genk deed gisteren zijn best te wijzen op de verschillen met Renault, die de sluiting bekend maakte zonder sociaal overleg vooraf. Bij Ford zullen geen gedwongen ontslagen vallen, aldus de directie. Het personeel, dat de maatregel had zien aankomen, reageerde gelaten.