voetbal engeland

Ook in de Engelse competitie werd nauwelijks gescoord.

In negen wedstrijden vielen slechts vijftien treffers. Arsenal bleef met Marc Overmars en Dennis Bergkamp op Highbury tegen nieuwkomer Charlton Athletic steken op 0-0, terwijl Wim Jonk met Sheffield Wednesday met 1-0 verloor van Aston Villa. Bij Arsenal werd de Fransman Emmanuel Petit met rood van het veld gestuurd.

Sheffield verloor voor de tweede keer, ondanks een veldoverwicht. Julian Joachim bezorgde Aston Villa de zege. Tottenham Hotspur boekte de eerste overwinning van het seizoen. Op Goodison Park won de ploeg uit Londen met 1-0 van Everton dankzij een rake kopbal van spits Les Ferdinand. Coach Christian Gross zit daardoor weer wat steviger in het zadel. Zijn positie staat al enkele weken ter discussie. Naar verluidt heeft Radomir Antic, de voormalige trainer van Atlético Madrid, al openlijk gesolliciteerd naar de functie van de Zwitser.

Nottingham Forest deed opnieuw van zich spreken. Zonder werkweigeraar Pierre van Hooijdonk won de ploeg met 2-1 van Southampton, dat na drie speelronden de laatste plaats bezet in de Premier League. Een andere nieuwkomer, Middlesbrough, speelde gelijk tegen Derby County (1-1), waar de Nederlander Ron Willems te horen heeft gekregen dat hij mag vertrekken.

In Schotland nam Glasgow Rangers de koppositie over van Hearts of Midlothian. De ploeg van trainer Dick Advocaat versloeg voor bijna 50.000 toeschouwers Saint Johnstone met 4-1. Ex-Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst was één van de doelpuntenmakers. “Het begint erop te lijken, het wordt steeds meer een hechte ploeg”, zei Advocaat na afloop. Titelverdediger Celtic, woensdag uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League door Croatia Zagreb, stelde teleur: 1-1 tegen hekkensluiter Dundee.