Politiek zoekt in Hilversum ander college B en W

HILVERSUM, 31 AUG. De lokale partij Leefbaar Hilversum gaat op zoek naar een nieuw college van burgemeester en wethouders. Een laatste poging om de breuk met coalitiepartners VVD en PvdA te lijmen, heeft het afgelopen weekeinde niets uitgehaald. Leefbaar Hilversum besloot gisteren na spoedberaad te onderzoeken of er met andere partijen een college is te vormen. De bestuurscrisis in de omroepstad was al enige tijd in de maak. De druppel die voor de wethouders van VVD en PvdA de emmer deed overlopen, was een aantal kritische vragen van Jan Nagel, fractievoorzitter van Leefbaar Hilversum, over de afwijzing van rijkssubsidie voor een spoortunnel. De wethouders van PvdA en VVD, die al langer ontevreden waren over hun collega's van Leefbaar Hilversum, traden daarop af.