Panama tegen herverkiezing van zittende president

PANAMA STAD, 31 AUG. Meer dan zestig procent van de Panamese bevolking heeft gisteren in een referendum tegen een mogelijke herverkiezing van president Ernesto Perez Balladares gestemd.

De president heeft de uitslag erkend en noemde het een bewijs dat de democratie in zijn land sterker wordt. Balladares wordt door velen gezien als een medestander van oud-dictator Noriega, die in de VS een gevangenisstraf van 40 jaar uitzit wegens drugshandel. Tegenstanders beschuldigden Balladares ervan leden van zijn Democratische Revolutionaire Partij een goede uitgangspositie te willen geven om te profiteren van de overdracht van het Panamakanaal in 1999 door de Amerikanen. De president wilde economische hervormingen voltooien die hebben geleid tot economische groei zonder inflatie. (AP, Reuters)