Ontruiming van Almelose wijk na vondst zware bom

ROTTERDAM, 31 AUG. In de Almelose wijk Kerkelanden hebben vanmorgen ruim duizend mensen hun woning verlaten wegens de vondst van een vliegtuigbom. Ook het treinverkeer tussen Hengelo en Wierden werd stilgelegd. De internationale trein uit Berlijn werd omgeleid via Hengelo-Zutphen. De bewoners werden opgevangen in een sporthal.

Werklieden van de Nederlandse Spoorwegen vonden de 250 pond zware bom uit de Tweede Wereldoorlog vannacht om drie uur op het stationsemplacement in Almelo. Het Explosieven Opruimings Commando heeft het projectiel aan het begin van de middag gedemonteerd.

De Van Brienenoordbrug in Rotterdam is gisteren een dag eerder in gebruik genomen dan aanvankelijk was gepland. De werkzaamheden aan de brug, die 24 augustus begonnen, verliepen voorspoedig. Een oud brugdeel dat was aangetast door de grote verkeersdruk is vervangen door een nieuwe. Ook de rijksweg A20-zuid, voor het verkeer uit Den Haag richting Breda, is vanmorgen na twee weken weer opengesteld voor het verkeer.

Bij een controle gisteren op de rijksweg A2 ter hoogte van het Limburgse Beek bleek dat dertig van de tweehonderd gecontroleerde vakantiebussen te hard reed. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaren van de dertig voertuigen, die tussen de 80 en 101 kilometer per uur reden.

Verkeersongelukken in het weekeinde hebben aan zeker vier mensen het leven gekost. Een baby van twee maanden uit Loenen overleed gistermiddag in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam na een ongeval op de N201 bij Vreeland waarbij drie auto's waren betrokken.

Een 25-jarige man uit Roermond kwam in de nacht van zaterdag op zondag om het leven nadat de auto waarin hij zat in het Limburgse Haelen van de weg raakte en in een greppel belandde. Een 75-jarige vrouw uit Burgh stierf zaterdag na een ongeval in Brouwershaven. En een 27-jarige inwoner van Espel kwam om het leven nadat het met zijn auto in een sloot was beland.

De verkeersinformatie op radio 1, 2 en 3 wordt vanaf vandaag verzorgd door de ANWB. Vanaf morgen zal de ANWB ook op Sky Radio de filemeldingen verzorgen. De bond neemt de rol over van het Korps Landelijke Politiediensten. Over de kosten van deze nieuwsvoorziening was destijds onenigheid tussen de ministers van Verkeer en van Justitie. De ANWB levert de informatie gratis.