Website

Komend weekend vindt voor de 21ste keer de Uitmarkt plaats. Op de websites van het Amsterdams Uit Buro (AUB) en de AVRO wordt aandacht besteed aan de opening van het culturele seizoen. De Internetredactie van de AVRO is tijdelijk gevestigd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en zendt in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en TV3000 vandaag en morgen via Internet reportages en interviews vanaf de Uitmarkt uit. Te gast in de interactieve webuitzendingen zijn onder anderen Internetjournalist Erwin van der Zande, regisseur Frans Weisz en schrijver Marcel Bullinga. Surfers kunnen vanaf hun eigen PC meepraten. (Om de uitzendingen van de Avro via het Web te volgen is het (gratis) programma RealPlayer 5.0 of hoger nodig.)

Op de AVRO-site kan ook gediscussieerd worden over lichtelijk gedateerde vragen als 'Lees jij minder kranten nu steeds meer nieuws op internet te vinden is?' of 'Internet zet de traditionele roman (met een begin en een eind) op de helling. Bedreigt Internet de roman?' Dat is niet zo, net zoals we nu niet een cd-rom uit de kast trekken in plaats van een boek, zoals sommige mensen bij de introductie van de cd-rom vreesden.

Voor het volledige programma van de Uitmarkt moet de bezoeker niet bij de AVRO zijn, dat staat namelijk alleen op de site van het AUB. Die site is erg tekstgericht in tegenstelling tot de erg grafische AVRO-site. De Internetgebruiker met een trage verbinding kan dus beter de AUB-site bezoeken.

(www.aub.nl/uitmarkt & www.avro.nl)