Vliegramp Birma

RANGOON, 29 AUG. Een Birmees passagiersvliegtuig, dat vijf dagen vermist is geweest, is neergestort bij de grens met het buurland Laos. Alle 36 inzittenden zijn bij de ramp om het leven gekomen.

Het vliegtuig, een Fokker Friendship F-27 van Myanmar Airways, verdween maandag op een vlucht van Yangon naar Tachilek in het oosten van Birma. Sindsdien zijn elke dag nieuwe tegenstrijdige mededelingen gedaan over het lot van het toestel en de inzittenden. Dinsdag werd bekendgemaakt dat het toestel in Laos was geland en dat iedereen ongedeerd was. Daarna heette het dat het was neergestort, dat het was geland in een rijstveld, en dat het was geland op een oude landingsbaan in het grensgebied met Thailand. Gisteren kregen familieleden van de inzittenden de mededeling dat het wrak van de Fokker was gevonden bij Manibagi, 25 kilometer van Tachilek aan de grens met Laos, en dat niemand het ongeluk heeft overleefd. (AP)