Vermogen Triodos stijgt

Het vermogen van Triodos Groenfonds is in het eerste halfjaar met ruim 20 procent gestegen tot 124 miljoen gulden. De beleggingsinstelling financiert voornamelijk projecten voor biologische landbouw en duurzame energie. Voor het komende halfjaar verwacht het fonds 'een verdere groei'.

Het fonds is op 27 juni ontstaan uit drie kleinere 'groene' beleggingsfondsen van de Triodos Bank. De fusiekosten van ongeveer 500.000 gulden zijn ineens ten laste van het resultaat gebracht, dat toch steeg van 1 miljoen naar 1,9 miljoen gulden. Het totale beleggingsresultaat bedraagt 5,7 miljoen gulden, ofwel 5,28 gulden per aandeel.

Sinds 29 juni vindt een doorlopende uitgifte van aandelen plaats. Het fonds is genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs, waar het zeer bescheiden omzetten boekt. Ook de koers is redelijk stabiel rond de 120 gulden. Voor particulieren is een erkend groenfonds aantrekkelijk, omdat het dividend onbeperkt belastingvrij is.