Van Dorp Despec groeit volgens verwachtingen

Van Dorp Despec (kantoorartikelen) heeft in de eerste zes maanden van 1998 de omzet zien toenemen met 13 procent van 311 miljoen gulden naar 352 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat steeg met 50 procent tot 3 miljoen gulden, in de lijn van de eerder uitgesproken jaarverwachting. De nettowinst kwam op 0,5 miljoen. In de eerste helft van 1987 was er een verlies van 0,2 miljoen gulden.

Het bestuur handhaaft de verwachting dat de nettowinst uit de normale bedrijfsactiviteiten over heel 1998 een forse verbetering zal laten zien. Deze winst was vorig jaar 4,4 miljoen gulden. Onlangs verworven belangen in Canada en de VS zullen al in het tweede halfjaar een positieve bijdrage aan het resultaat leveren. In de cijfers over het eerste halfjaar van 1997 zijn nog de cijfers opgenomen van zes dochters die in de loop van het tweede halfjaar zijn verkocht.