Tijdelijk beter

In het weekeinde schijnt van tijd tot tijd de zon, maar de noordelijke wind voert ook nog wolkenvelden aan. Maandag draait de wind naar het oosten en komen er meer zonnige perioden waardoor de temperatuur toeneemt. Vanaf woensdag neemt de kans op regen weer toe en breekt waarschijnlijk een nieuwe wisselvallige periode aan.

Nederland bevindt zich momenteel in een noordelijke stroming, waarmee koele lucht over de Noordzee wordt aangevoerd. In dit weekeinde neemt geleidelijk de invloed van een hogedrukgebied boven Engeland toe. Dat betekent overwegend droog weer, maar zoals meestal met een noordelijke aanvoer weinig zon. Dat heeft ook zijn weerslag op de temperatuur. Morgen wordt het weliswaar iets minder koel dan vandaag, maar met gemiddeld 19 graden is het nog niet warm te noemen. Maandag komt daar verandering in. De aanvoer vanaf de Noordzee wordt afgesneden en de aangevoerde lucht wordt droger en warmer.

Zowel maandag als dinsdag zijn er zonnige perioden en wordt het omstreeks 22 graden. Woensdag houdt dit weerbeeld mogelijk nog stand, maar de restanten van orkaan Bonnie dringen dan misschien al West-Europa binnen met flinke regenval als gevolg.