Smit Transformatoren verbetert resultaat

Smit Transformatoren kan terugkijken op een geslaagd halfjaar. De nettowinst nam met ongeveer 50 procent toe tot 3 miljoen gulden. De directie blijft uitgaan van de verwachting dat het resultaat over het hele jaar beter zal zijn dan in 1997, toen de nettowinst 4,4 miljoen gulden bedroeg.

De netto-omzet van Smit Trafo nam eveneens flink toe. Het bedrijf verkocht voor 74 miljoen gulden in de periode januari-juni, tegenover 54 miljoen in de eerste zes maanden vorig jaar. De ontwikkelingen lopen volgens de directie volgens verwachting. Ook de orderportefeuille bevindt zich op een goed niveau.

Hoewel Smit Transformatoren zelf niet actief is in het Verre Oosten, ondervindt het bedrijf indirect toch de nadelige effecten van de economische problemen in die regio. Veel concurrenten van Smit Trafo die wel afhankelijk zijn van de markt in Zuidoost-Azië, proberen hun producten nu elders af te zetten.