Selectie; Radio; Zondag

OVT. Laatste aflevering in de serie over schrijvers van streekromans gaat vanmorgen over Herman de Man. Hans Olink gaat met biograaf Gé Vaartjes op zoek naar de ziel van Herman de Man die ongeveer twintig romans schreef over de Lopiker- en Krimpenerwaard, de streek van zijn jeugd. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Bizarre perioden uit het leven van de 72-jarige Haagse schizofrene kunstenaar Willem van Genk worden in dit gedramatiseerde radioportret nagespeeld onder de titel Koning der stations. Van Genk, autist, heeft een grote fascinatie voor stations, treinen, trams en trolleybussen. Radio 5, 13.08-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met Anton Westerlaken (voorzitter van het CNV) over de regeringsverklaring, de eisen van de vakbeweging en hoe deze aankijkt tegen het komende Najaarsoverleg. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Zanger en acteur Frank Sanders praat over zijn initiatief voor een nieuwe particuliere theateropleiding. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef en vertier. Journalist en publicist Max Nord praat over het illegate Parool tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn vriendschappen met Menno ter Braak, Simon Vestdijk en zijn liefde voor de Italiaanse schrijver Luigi Pirandello. Ook o.a. aanwezig componist en musicus Marius Flothuis. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. De winnaar van de Zilveren Camera van vorig jaar Kadir van Lohuizen praat over zijn nieuwe fotoprojecten in Tibet en India. Maandag, Radio 5, 17.02-17.50u.