Selectie; Radio; Zaterdag

Syndroom van Charles Bonnet. Circa tien procent van alle slechtzienden in Nederland lijdt aan visuele hallucinaties, bekend onder de naam syndroom van Charles Bonnet. Een gesprek met de Nijmeegse psychiater Rob Teunisse die een uitgebreid onderzoek naar deze hallucinaties heeft gedaan. Radio 5, 14.02-15.00u.

De wereld van het Franse chanson. Vanmiddag aandacht voor het amusement met chansons van Trenet, Bécaud, Aznavour en Dave. Radio 5, 15.02-16.00u.

Weekendcafé. Rechtstreeks van de binnenplaats van het Historische Museum in Amsterdam een vooruitblik op het komende culturele seizoen met o.a. Marcel de Groot, The Rosenberg Trio, Marijke Boon en Opus One. Radio 2, 16.02-18.00u.

Siegfried. Opera in drie akten van Richard Wagner met o.a. de tenoren Wolfgang Schmidt (Siegfried), Manfred Jung (Mime) en bas John Tomlinson (zwerver). Zij worden begeleid door het koor en orkest van de Bayreuther Festspiele onder leiding van James Levine. Opgenomen op 30 juli in Bayreuth. Radio 4, 18.02-22.30u.

Music. Onder ander een akoestische sessie met zangeres Ilse de Lange en commentaar van Gerard Oonk. Radio 2, 19.02-22.00u.

4 FM. Opnamen van de groep Sangeeta, opgenomen op 7 juni j.l. tijdens het Dunya Festival in Rotterdam. Radio 4. 22.30-24.00u.

Easy listening. Bewerking voor viool en orkest van Porgy & Bess door violist Joshua Bell, de soundtrack van de Les Miserables verfliming en voormalig Wall Street Crash zanger Steve Sparling met een eerbetoon aan Frank Sinatra. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.