Principe-akkoord CAO Welzijn

UTRECHT, 29 AUG.De werkgevers in de zorgsector hebben met de bonden Abvakabo en CFO gisteren een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO Welzijn. De CAO gaat in op 1 april 1998 en heeft een looptijd van 21 maanden. In die tijd krijgen de 72.000 werknemers in de welzijnssector er in totaal 6,5 procent loon bij.

Overeengekomen is een salarisverhoging van 3,5 procent per 1 juli dit jaar en 3 procent op 1 april 1999. In december volgend jaar krijgen de welzijnswerkers een eenmalige uitkering van een half procent over het totale salaris plus vakantiegeld. Bonden en de werkgeversorganisatie VOG hebben afgesproken dat in de volgende CAO de eindejaarsuitkering een structureel karakter krijgt. Zowel bonden als werkgevers zijn bijzonder ingenomen met het bereikte resultaat. Zij zullen het met een positief advies aan de leden voorleggen.