Joegoslavische bankier in arrest

ROTTERDAM, 29 AUG. Drie prominente Joegoslavische bankiers, onder wie de gouverneur van de Joegoslavische centrale bank, proberen in Parijs een van hun gearresteerde collega's uit de gevangenis te krijgen. Miodrag Zecevic werd daar op 11 augustus gearresteerd. Zowel de drie 'redders' als de arrestant zelf zijn nauwe medewerkers van de Joegoslavische president Slobodan Miloševic. Naast de gouverneur van de centrale bank maken de directeurs van Beobanka en Beogradska Bank deel uit van het 'reddingsteam'.

Zecevic, die naast de Joegoslavische ook de Franse nationaliteit heeft, wordt in Frankrijk beschuldigd van een reeks vergrijpen, variërend van een vuistgevecht met een assistent tot financiële transacties in Frankrijk, in weerwil van de bevriezing van de tegoeden van een Joegoslavische bank in dat land. Bovendien heeft hij in juli een verbod om Frankrijk te verlaten, genegeerd.