Hogeschool wil navolging studiebod van Fortis

DEN HAAG, 29 AUG.De NEA Transport Hogeschool (NTH) in Rijswijk wil dat het bedrijfsleven, net als verzekeraar Fortis, ook aan haar studenten een gratis studiebeurs geeft. Collegevoorzitter M. Menist van de NTH doet de oproep met name aan het adres van werkgevers in het beroepsgoederenvervoer en het personenvervoer.

Fortis meldde eerder deze week dat ze de studie betaalt van zes scholieren die bedrijfskunde of informatietechnologie willen gaan studeren. Zij krijgen hun volledige studiekosten vergoed en krijgen bovendien 850 gulden per maand te besteden. In ruil daarvoor moeten ze minimaal acht uur per week voor Fortis werken om werkervaring op te doen.

Menist vindt dit een plan dat navolging verdient. Het is de bedoeling dat bedrijven binnenkort studieplaatsen bij de NTH kunnen kopen. Zij betalen daarvoor evenveel als studenten zelf voor een collegejaar betalen. Met zo'n betaalde plaats kan het personeel van zo'n bedrijf een studie volgen aan de transporthogeschool. (ANP)