Geld ophalen

Voor de tennisclub of voor de voetbalvereniging zou je je schamen als je niet naar evenredigheid meedeed aan de betaling van de gezamenlijke lasten. Voor het lidmaatschap van de Nederlandse staat ligt het anders. Je kan er een avonturenverhaal met jezelf als held van maken als je met het spaargeld onder de automat naar Luxemburg rijdt om het geld aldaar op een bank te deponeren. Het artikel in NRC Handelsblad van 14 augustus ligt heel dichtbij die andere verhalen in de krant, die crimineel heten.

Vervelend toch voor Adriaan en Irene dat ze nu weer het probleem hebben dat ze die 10.000 gulden uit hun kluis weer heel stiekem moeten witwassen.

Als ik m'n ogen dichtknijp kan ik bedenken dat met het ontdoken belastingbedrag misschien het tekort in bijvoorbeeld de gezondheidszorg iets kleiner had kunnen zijn.

    • L. Verschoor