Bladzijden Anne Frank op televisie

HILVERSUM, 29 AUG. De Evangelische Omroep (EO) toont maandagavond de vijf ontbrekende handgeschreven bladzijden uit het dagboek van Anne Frank. Juristen studeren nog op de vraag of er letterlijke citaten kunnen worden getoond in de documentaire 'Anne Frank, de ontbrekende bladzijden'. Het Anne Frank Fonds in Bazel heeft een aantal kranten, dat de tekst van de bladzijden al eerder afdrukte, aangeklaagd. Twee weken geleden werd bekend dat het wereldberoemde dagboek niet compleet is. Cor Suijk, oud-medewerker van de Anne Frank Stichting, bleek de pagina's al jaren in zijn bezit te hebben. Hij gaf een half jaar geleden gaf hij inzage aan onder andere televisieproductiebedrijf IDTV, de Oostenrijkse historica Melissa Müller, de EO en twee Amerikaanse televisieproducenten. De EO wilde de documentaire eigenlijk pas op 14 oktober uitzenden, maar heeft de uitzending wegens de publiciteit rond het dagboek vervroegd. (ANP)