Wereldnieuws

EINDE FAMILIE - Voor de Engelse rechter was de scheiding van de Britse voetballer Paul Gascoigne en zijn vrouw Sheryl Gascoigne een hamerstuk.

Volgens Sheryl Gascoigne gedroeg haar man zich zo slecht, 'dat ze niet langer geacht kon worden met hem samen te leven'. Gascoigne gaf toe dat hij zijn vrouw een keer had geslagen toen hij tijdens een ruzie zijn zelfbeheersing verloor.

Het paar trouwde in 1996, maar al vier maanden later verscheen Sheryl Gascoigne bont en blauw geslagen in het openbaar. Een jaar geleden vroeg het paar scheiding aan, maar in juni leek een verzoening nabij, nadat Gascoigne aan de vooravond van het WK in Frankrijk uit het Engelse elftal was verwijderd. Bondscoach Glenn Hoddle twijfelde aan de conditie van Gazza, zoals de tot corpulentie neigende de voetballer ook wel wordt genoemd. Toen Gascoigne zijn verwijdering uit het Engelse team vernam, smeet hij een lamp kapot.