Verdachte van brand bij Sluis Groep vrij

ROTTERDAM, 28 AUG. Op last van de rechtbank in Utrecht is vanmorgen P.H., directeur van de Sluis Groep voor aangepast werk in Woerden, weer vrijgelaten. De man was op 4 augustus aangehouden als verdachte van de brandstichting in het magazijn van zijn bedrijf. Op 21 februari van dit jaar brandde dat geheel af, de schade bedroeg bijna 30 miljoen gulden. H. wordt nog wel beschouwd als hoofdverdachte in deze zaak. Behalve de brand in februari wordt in dit onderzoek ook een eerdere poging tot brandstichting in het bedrijf betrokken.

Direct na de arrestatie kwamen bestuur en raad van commissarissen van de Sluis Groep met een verklaring waarin werd gezegd dat er geen enkele reden zou zijn voor de verdenking. Enkele van de commissarissen zijn de voormalige VVD-politicus E. Nijpels, burgemeester J. Stekelenburg van Tilburg en directeur C. Baan van DAF. Volgens H.'s advocaat A.Norenburg is het materiaal waar politie en justitie in deze zaak mee zijn gekomen, 'flinterdun' en in belangrijke mate gebaseerd op verklaringen van getuigen. “Het is een opeenstapeling van verdachtmakingen”, aldus Norenburg. Hij zegt dat zijn cliënt inmiddels wel een idee heeft hoe de brandstichting zich heeft voltrokken en wie er bij betrokkken zijn geweest. “Dat houden we in het belang van het onderzoek nog even voor ons”, aldus de raadsman.

De Sluis Groep is van een sociale werkplaats onder leiding van H. uitgegroeid tot een verzameling bedrijven met een omzet van vele miljoenen. Daarom en wegens de aanpak die in Woerden werd gekozen, gold de onderneming als een voorbeeld hoe aangepast werk zou moeten worden georganiseerd.