Overleg IMF Zuid-Amerika over crisis

WASHINGTON, 28 AUG. Het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) heeft de ministers van Financiën en de gouverneurs van de centrale banken van alle Latijns-Amerikaanse uitgenodigd voor overleg in Washington over de risico's die de financiële crisis in Rusland en andere delen van de wereld voor de Latijns-Amerikaanse regio heeft.

Het crisisberaad moet volgens het IMF eind volgende week plaatshebben. Dit gebeurt op verzoek van Michel Camdessus, managing director van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De Braziliaanse minister van Financiën, Pedro Malan, en zijn Argentijnse collega, Roque Fernandez, maakten gisteren bekend voor het crisisberaad op 3 en 4 september in Washington aanwezig te zijn. Het IMF heeft ook de ministers en bankgouverneurs van Chili, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru, Uruguay en Venezuela uitgenodigd. Tijdens de ontmoeting zullen de deelnemers uiteenzetten welke stappen zij denken te nemen om hun economieën te versterken. (AP)