Heimwee naar puttenzuigers

Thijs Mutsaerts (4, bijna 5) uit Middelburg tekende deze 'puttenzuiger' omdat 'ik ze haast nooit meer zie'.

Toen hij twee was, schrijft zijn moeder, is Thijs het huis uitgeslopen, terwijl zijn moeder bezig was met zijn oudere broers en zusje, die naar school moesten. Ze kon hem niet vinden, maar moest wel de andere kinderen naar school brengen, wat ze in paniek deed. Op de haastige terugweg van school zag ze ineens een puttenzuigwagen, druk aan het werk, en daar stond de kleine Thijs, genietend bij het putjezuigen te kijken. Zijn moeder was boos en tegelijk opgelucht dat ze haar verloren zoon had teruggevonden. Thijs was weggelopen, zo bleek, omdat hij ineens een nieuw, spannend geluid op straat had gehoord. Hij beloofde nooit meer zonder het te zeggen de straat op te gaan. Nieuwsgierig naar puttenzuigers is hij nu, twee jaar na zijn kennismaking met de rioolreinigers. Wij zijn het met hem eens dat er tegenwoordig veel te weinig puttenzuigers op straat te zien zijn.