Buitenland heeft 400 mld in Rusland uitstaan

LONDEN, 28 AUG. Het buitenland heeft meer dan 200 miljard dollar (400 miljard gulden) in het door een financiële crisis getroffen Rusland uitstaan. Dit heeft de Britse krant Financial Times vanmorgen gemeld op basis van cijfers van het Institute of International Finance. In het in Washington gevestigde instituut zijn de belangrijkste banken in de wereld vertegenwoordigd.

Het Institute of International Finance (IIF) heeft berekend dat het buitenland voor 194 miljard dollar aan schulden heeft uitstaan in Rusland en er voor 11 miljard dollar heeft geïnvesteerd of belegd in aandelen. Het IIF beklemtoont dat het hier niet noodzakelijkerwijs allemaal om verliezen gaat.

Volgens de Financial Times heeft de Bank ING-Barings heeft becijferd dat 118 miljard dollar in rook is opgegaan sinds het begin van dit jaar door daling van aandelenkoersen (57 miljard dollar), de waardeverminderingen van schulden aan Rusland (31 miljard dollar) en van staatsschuldbewijzen die in roebels zijn vastgelegd (30 miljard dollar).