Aandeel Tas kost 13,50 Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM, 28 AUG. Het aandeel Tas-Groep (netwerkbeheer, systeemontwikkeling, kwaliteitszorg) is vanmorgen op de Amsterdamse effectenbeurs voor het eerst in notering gekomen. De eerste koers van het aandeel - 13,50 gulden - lag precies op de introductiekoers die eerder deze week is vastgesteld.

Anders dan veel andere automatiseerders die dit jaar naar de beurs zijn gebracht heeft ABN Amro de introductiekoers van het Baarnse bedrijf niet vastgesteld aan de bovenzijde van de marge van 12 tot 15 gulden die eerder voor de prijs van het aandeel was bepaald. “We hebben naar de markt geluisterd”, aldus J. de Ruiter van ABN Amro vanmorgen. “We hadden hoger kunnen prijzen, maar beleggers zijn nerveus.”

Tas heeft 29,4 miljoen aandelen geplaatst. Ruim 25,7 miljoen worden herplaatst, vooral door het management van het bedrijf. Maximaal van 32 procent het totaal aan Tas-aandelen komt in notering.