MUZIEK

Gergjev Het Rotterdams Philharmonisch Orkest wordt door Valery Gergjev geleid in de ouverture Don Giovanni van Mozart, Don Juan van Strauss en de Symphonie fantastique van Berlioz. 28 aug 20u15 De Doelen Rotterdam; 30 aug 20u15 op de Dam in Amsterdam tijdens de Uitmarkt (rechtstreeks op tv) en 31 aug 20u15 als slot van de Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw.

Zomerconcerten In de serie Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw is er 30 aug (20u15) een optreden van het Radio Symfonieorkest olv Jeri Kaut. De alt Birgit Remmert zingt stukken uit Carmen van Bizet en Samson et Dalila van Saint-Saëns. Verder de Achtste symfonie van Bartók.

Festival Oude Muziek Het 17de Festival Oude Muziek vindt plaats van 28 aug t/m 6 sept in Utrecht. De muziek varieert van Hildegard von Bingen (twaalfde eeuw) tot George Gershwin (20ste eeuw). Inl 030-2362236 res 030-2362237.

Kondrasjin Concours De finale van het vierde Kirill Kondrasjin Concours voor jonge dirigenten vindt 28 aug 20u15 plaats in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw waar drie finalisten het Radio Filharmonisch Orkest dirigeren.

Vocalistenconcours Het 42ste Internationaal Vocalistenconcours in Den Bosch vindt plaats van 28 aug t/m 5 sept in het Theater aan de Parade, Den Bosch. Inl en res 073-6125125.

Eliades Ochoa In april j.l. stond hij als lid van de Buena Vista Social Club twee dagen in Carré, in juni in de te kleine Kleine Zaal van het Concertgebouw en nu is hij terug voor een toernee; de Cubaanse zanger/gitarist Eliades Occhoa en zijn Cuarteto Patria. 27 aug Noorderzon, Groningen, 28 aug Lowlands Biddinghuizen, 3 sept Melkweg Amsterdam, 4 sept Gigant Apeldoorn, 6 sept Zalen Schaaf Leeuwarden, 9 sept 'T Beest, Goes.

Jazz in Light Town Het trio van altsaxofonist Ben Herman en de New Concert Big Band o.l.v. Henk Meutgeert, hun lof is in deze krant meer dan eens bezongen. 30 aug 14u15 MC Frits Philips Eindhoven.