Moskovieten kopen massaal goud bij banken

MOSKOU, 27 AUG.Moskovieten zijn massaal overgegaan tot de aankoop van goud. De afgelopen week is de vraag hiernaar bij de Moskouse banken maar liefst met zo'n 30 procent toegenomen en de stijging lijkt deze week door te zetten.

Alleen al de bank Russisch Krediet verkocht de afgelopen week 45 kilo aan goudstaven aan cliënten. Volgens de Moskouse banken zijn vooral staven zwaarder dan 20 gram populair onder de bevolking.

De sterk toegenomen vraag naar het edele metaal is toe te schrijven aan de huidige economische crisis in het land. Door de snelle waardevermindering van de roebel tracht iedereen zijn Russisch geld om te wisselen in Westerse valuta.

De vraag hiernaar overtreft echter ruim het aanbod, waardoor goud als belangrijkste alternatief overblijft. (ANP)