Vier vrachtwagens botsen op A12

GOUDA, 26 AUG. Bij een verkeersongeval op de A12 tussen Gouda en Reeuwijk zijn vanmorgen vier vrachtwagens op elkaar gebotst. Het ongeval werd veroorzaakt door de chauffeur van een lege cementwagen die in de file op de drie andere combinaties inreed.

Daarbij brak de cabine van één van de vrachtwagens af. Drie personen raakten licht gewond. Na het ongeval ontstond op de A12 een file van vijftien kilometer en op de A20 een file van vier kilometer. In Groningen zorgde een in brand gevlogen oplegger met 35 ton papier vanmorgen voor veel verkeershinder. Op de A7 ontstond een file van vijf kilometer. De chauffeur van de vrachtwagen werd door een passerende automobilist gewaarschuwd dat de achterzijde van zijn oplegger in brand stond. Toen hij zijn voertuig parkeerde op de vluchtstrook sloegen de vlammen al uit de oplegger.