Superliga zet UEFA aan tot wijzigingen

LONDEN, 26 AUG. De Europese voetbalunie UEFA gaat wijzigingen aanbrengen in de Europese bekercompetities. De bond overweegt een samensmelting van de toernooien om de UEFA Cup en de Europa Cup II. Bovendien wil de UEFA opnieuw de opzet van de Champions League veranderen. Met de wijzigingen wil de bond de dreiging van een Europese Superliga afwenden.

UEFA-woordvoerder Tognoni verklaarde gisteren voorts dat een commissie van acht landen het initiatief tot de vorming van een Superliga unaniem heeft verworpen. “De acht hebben de UEFA het mandaat gegeven hervormingen aan te brengen in de Europese bekercompetities.” Tognoni verwacht dat de UEFA voor het einde van dit jaar met voorstellen en aanbevelingen komt om de bekercompetities te moderniseren. (Reuters)