Luk Perceval krijgt Prijs van de Kritiek 1998

ANTWERPEN, 26 AUG. De Belgische theatermaker Luk Perceval krijgt de Prijs van de Kritiek van dit jaar.

Hij krijgt het kunstwerkje van Gijs Assmann voor “zijn verdienste op langere termijn”, maar nadrukkelijk ook voor de Shakespeare-marathonproductie Ten Oorlog! bij de Blauwe Maandag Compagnie. Met Ten Oorlog! heeft Perceval volgens de Kring van Nederlandse Theatercritici de weg gewezen naar een nieuwe aanpak voor het toneel in de toekomst. De productie was zowel in België als in Nederland te zien en zal in mei volgend jaar in Antwerpen opnieuw worden uitgevoerd. Het Schauspielhaus in Hamburg werkt momenteel aan een Duitse versie, die de opening van de Salzburger Festspiele zal opluisteren. Luk Perceval krijgt zijn onderscheiding aanstaande zaterdag in schouwburg Bourla in Antwerpen. (ANP)