Hordenloper Korving in Lausanne weer op dreef

ROTTERDAM, 26 AUG. Atleet Robin Korving heeft zijn naam waar gemaakt bij de Grand-Prixwedstrijd in Lausanne. De Nederlandse winnaar van de bronzen medaille bij de EK eindigde gisteren in het sterk bezette deelnemersveld van de 110 meter horden als vierde, onder anderen voor de Europese nummer twee Balzer. “Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik net geen derde ben geworden”, zei Korving vanuit Zwitserland. “Ik verwachtte de tegenstand vanuit het midden en heb de buitenkant even over het hoofd gezien.” Nummer drie, de Cubaan Anier Garcia, liep op baan acht en bleek eenhonderdste van een seconde sneller dan Korving.

Winnaar werd olympisch kampioen Allen Johnson in 13,07, tweehonderdste sneller dan Europees kampioen Colin Jackson. De twee concurrenten waren beduidend sneller dan de andere zes atleten. Korving kwam uit op 13,32. “Ik was bang dat ik na de EK mentaal niet zo scherp zou zijn, maar dat viel mee. Ik kwam alleen niet goed in mijn ritme, moest veel corrigeren. Toch heb ik hier weer een paar toppers verslagen. Ik verwacht dat het vrijdag in Brussel sneller zal gaan.” Korving was de enige Nederlander die voor de topontmoeting in Lausanne was uitgenodigd.

De meest opvallende prestatie in het kille en winderige Stade Olympique de la Ponytaise was de zege van Marion Jones op de 100 meter. De Amerikaanse liep een flitsende 10,72, slechts eenhonderdste langzamer dan haar beste tijd. Ze had nog sneller kunnen lopen, want Jones zei dat ze zich had vergist in de finishlijn. Ze is nu al 29 wedstrijden achtereen ongeslagen. Komende vrijdag gaat de ex-basketbalster de confrontatie aan met Europees kampioene Christine Arron. De 24-jarige Française maakte vorige week in Boedapest grote indruk door 10,75 te lopen.

Bij de mannen won wereldkampioen Maurice Greene de sprint, voor landgenoot Jon Drummond en Obadele Thompson uit Barbados.