Amerikanen vluchten voor Bonnie

Foto: Nags Head - Toeristen en bewoners van de eilanden voor de kust van de Amerikaanse staat North Carolina zoeken een veilig heenkomen op het vasteland. Verwacht wordt dat Bonnie vandaag de eilanden zal bereiken. Meer dan 330.000 mensen zijn gisteren geëvacueerd.

Uit de noordelijke kustdistricten van South Carolina zijn ongeveer 200.000 mensen, onder wie 120.000 toeristen, geëvacueerd. Gevreesd wordt dat de gevaarlijkste, oostelijke helft van de orkaan boven de oceaan zal blijven, waardoor het zeewater het land wordt opgestuwd. Nu al bereiken de golven voor de kust een hoogte van meer dan drie meter.

Terwijl Bonnie de gang naar de Amerikaanse kust maakt, is op de oceaan Danielle geboren, de vierde orkaan van het orkaanseisoen dat loopt van 1 juni tot 30 november. Verwacht wordt dat Danielle snel zal aanzwellen tot de omvang van Bonnie. (AP, Reuters, AFP)