Schorsing dreigt voor Van Gastel na elleboogstoot

ROTTERDAM, 25 AUG. Feyenoorder Jean-Paul van Gastel wacht mogelijk een schorsing van vier duels naar aanleiding van zijn elleboogstoot in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard.

De zware overtreding op Ronald Hamming werd afgelopen vrijdag niet bestraft door scheidsrechter Jaap Uilenberg. Voor de afdeling tuchtzaken van de KNVB waren de televisiebeelden duidelijk genoeg om de zaak voor te leggen bij de aanklagers van de voetbalbond.

De aanklagers hebben meer bewijzen nodig om Van Gastel in staat van beschuldiging te kunnen stellen. Volgens een KNVB-woordvoerster zal Hamming nog deze week naar zijn ondervindingen worden gevraagd. De aanvaller van Fortuna heeft beloofd een eerlijk verhaal af te steken, hoewel hij Van Gastel geen schorsing zegt te gunnen. Voor een elleboogstoot geldt normaal gesproken een schorsing van vier wedstrijden.