Ploeggenoten Forest laten Pierre van Hooijdonk vallen

ROTTERDAM, 25 AUG. Pierre van Hooijdonk heeft alle krediet verspeeld bij zijn ploeggenoten van Nottingham Forest. De spelers van de Engelse voetbalclub voelen zich door de Nederlandse international in de steek gelaten. Van Hooijdonk wil weg bij Forest, dat volgens hem te veel matige spelers heeft. Hij verblijft momenteel in Nederland. De afkoopsom van zijn contract bedraagt ruim twintig miljoen gulden.

Middenvelder Steve Stone van Forest hekelt het gedrag van de duurbetaalde spits. “Hij mag van ons allemaal in Holland blijven. Zelfs als hij van mening verandert, hoeft hij niet meer terug te keren. We hebben lak aan zijn reputatie. En als hij toch naar Nottingham komt, zal hij zich in een aparte kleedkamer moeten omkleden.”

In een eerder stadium betichtte doelman Mark Crossley zijn Nederlandse collega van chantage. “Hij is in staking en wij mogen het werk opknappen. Onaanvaardbaar.” Van Hooijdonk kreeg vorige week ook kritiek van de Engelse spelersvakbond. Nottingham Forest is de competitie redelijk begonnen. De nieuwkomer in de Premiership heeft drie punten uit twee wedstrijden.