Nieuwe getuige in Groninger moordzaak

GRONINGEN - Bij justitie in Groningen heeft zich een nieuwe getuige gemeld in de moordzaak Anne de Ruijter de Wildt.

Deze 18-jarige vrouw werd vorig jaar op Koninginnedag in de stad Groningen vermoord. De zaak spreekt in Groningen zeer tot de verbeelding omdat al eerder enkele vrouwen zijn vermoord. Deze moordzaken zijn nog niet opgelast.

Onlangs is het Comité Groningen Veilig opgericht, dat een grote handtekeningenactie houdt om politie en justitie aan te sporen meer onderzoek te doen naar de moordzaken. Persofficier van justitie mr. A. Bronsvoort zei gisteren dat zich in de zaak Anne de Ruijter de Wildt nu een nieuwe getuige heeft gemeld. Een reeds bekende getuige zal nogmaals worden gehoord. Volgens justitie is er formeel geen sprake van heropening van de zaak omdat deze nooit is gesloten. Nadere informatie over de getuigen wilde de persofficier niet geven. (ANP)