DE VAKANTIEPAN (8)

Vandaag een driegangenmenu. Een voorgerecht, een groentengerecht voor vlees dat op de barbecue wordt geroosterd en een gekochte taart die wordt 'gelift' en na deze behandeling wel zelfgemaakt lijkt.

Eerst het voorgerecht, de meloencocktail. Snijd van zoveel mogelijk verschillende soorten meloen, waaronder een stuk watermeloen, blokjes. Vang het meloensap op. Verwijder de pitten van de watermeloen. Doe de meloenstukje en het sap in een schaal en schep alles door elkaar. Giet er een aardige scheut tequila op en laat de afgedekte schaal een paar uur in de koelkast staan. Tequila is een Mexicaanse sterke drank die wordt gemaakt van de agave. Van wat overblijft in de fles kunnen heel wat heerlijke cocktails worden gemaakt. Bijvoorbeeld een tequila sunrise. In een longdrinkglas wordt een scheutje tequila gedaan, dat wordt aangevuld met een beetje grenadinesiroop, veel sinaasappelsap en wat ijsblokjes. De instructies voor het groentegerecht luiden als volgt: kook de sperziebonen beetgaar en laat ze uitlekken. Smeer een vuurvaste schaal in met boter. Leg de sperziebonen in de schaal en bedek ze met een laagje crème fraîche. Strooi hier de geraspte kaas op. Zet de schaal onder de ovengrill. Zodra een korstje wordt gevormd is dit groente-hoofdgerecht klaar. Het nagerecht bestaat uit een gekochte taart, die meestal 'sneeuwster' wordt genoemd. Til voorzichtig het deksel van deze taart. Leg op de slagroomvulling plakjes banaan, die worden besmeerd met advocaat. Leg de bovenste cakelaag weer terug op zijn plaats. Strooi er een beetje cacaopoeder op.

Nodig:

diverse soorten meloen

tequila

750 g sperziebonen

250 ml crème fraîche

200 g extra belegen kaas

boter

1 sneeuwster

1 à 2 bananen

advocaat

    • Anne Scheepmaker