Creatine in Italië op dopinglijst

ROME, 25 AUG. De voorzitter van de antidopingcommissie van het Italiaanse Olympisch Comité (CONI) wil het gebruik van creatine strafbaar stellen.

“Als het middel de prestaties van een atleet kan bevorderen, dient het verboden of tenminste ingeperkt te worden”, zei voorzitter Longo gisteren in Rome. Hij deed zijn uitspraken in het kader van het omvangrijke onderzoek naar doping in het Italiaanse voetbal. Volgens verklaringen van diverse experts vergroot intensief gebruik van creatine het spiervolume van atleten, die daardoor beter kunnen gaan presteren. Het voedingssupplement is in de Italiaanse sportwereld gemeengoed, aldus CONI.

KNVB-arts Kessel gaf in het laatste nummer van het vakblad De Voetbaltrainer toe dat acht internationals van Oranje creatine slikken. Volgens de teamdokter worden regelmatige gebruikers één tot anderhalve kilo zwaarder. (AFP)