Buchs baggermolen

Menno loopt heerlijk, zoals hij zich altijd voelt, heerlijk op straat om te gaan praten met mensen die in zijn programma Sex voor de Buch hebben gezeten. Lieve kijkers, zo loopt hij al drie weken over straat op maandagavond laat bij Veronica. Wachtkamers zitten, volgens Pia Dijkstra in het acht uur Journaal, overvol met mannen met impotentieproblemen vanwege de Viagra-pil. Dat komt niet door Menno want “de potentie ligt op straat, mijnheer Sonneberg” (vrij geciteerd).

Persoon 1 heeft helaas een geheim telefoonnummer genomen, Menno kan hem niet bereiken, maar het gaat goed met hem, heeft-ie vernomen. “We zenden het filmpje waarin hij fantastisch met zijn fantasie omgaat, nog één keer uit.”

Of het mannetje waarvoor, volgens Menno, zelfs een fanclub is opgericht. Het mannetje had de ultieme wens om bespuugd en geslagen te worden. Menno vertelde dat het mannetje liever niet meer in het programma wilde komen. Hij heeft een nieuwe baan en wil zijn baas niet in verlegenheid brengen. “En dat respecteren we: daarom zenden we het filmpje nog een keer uit.” Je herkende het mannetje heel goed. Ik neem aan dat de baas, of in ieder geval mensen van het werk (mannetje werkt op de golfbaan), hem hebben herkend. Loop je daar met een geweer om de mollen weg te jagen van de golfbaan: bespuugd en geschopt zal hij worden!

Gisterenavond weer een nieuwe aflevering. Slechts twee mensen met Voor de Buch-fantasieën waren bereid om ook in Na de Buch te verschijnen. Eigenlijk tweeënhalf, want Peter was er niet. Patricia wel. “Ik heb op deze brug een afspraak met Louis, maar wie was ook al weer Louis?” (Louis kickt op medische apparaten, red.).

Louis heeft veel vrienden overgehouden aan de uitzending, maar ook nu is Louis eerlijk: “Ik heb dingen gemist.” Dus had Menno het filmpje anders gemonteerd. De fantasie bleef de fantasie, maar dan anders gefantaseerd... Ik wil Louis één tip geven: als je seksuele fantasieën beleeft, doe dan tenminste je bril af. Staat zo dommig.

“Met wie heb je gekeken, Louis?” “Met zus en zwager. Ze vonden het schitterend, maar moesten er wel aan wennen.” Louis en Menno zwalkten door Amsterdam. Prachtige beelden van de grachten. Deed me denken aan AVRO's Ontdek je plekje.

Louis blijkt beter te kunnen fantaseren dan te kunnen praten. “Waar gaat het naar toe?” vraagt Menno aan meisje dat tijdens het poseren voor schilder wil orgassen. “Ik laat het maar waaien. Het liefst met meerdere mensen.”

En de schilder weet ook helemaal niet waar het naar toe gaat. Misschien heeft hij afgelopen zondag de schildercursus van Bob Ross bij Zomergasten gezien.

Rick en Ria wilden iets doen met een stoel en die heeft Menno uit Oostenrijk gehaald. “Seks is onze hobby.” Rick had een ijzeren VARA-uitroepteken in zijn linkeroor en laat een klein baggermolentje zien. “Dit kan mijn vrouw tussen de benen klemmen en dan komt er telkens een klein tongetje langs.” Het VARA-uitroepteken in Ricks oor werd opeens een enorm vraagteken. Ria had een Star Trek-kapsel en legde de elektronische stoel met dildo uit. Demonstratie en toen Menno: “Ria en Rick, dit was echte liefde hè?”

“Liefde in twee lichamen”, zei Rick. Maar wie maakt die stoel schoon, dacht ik. Ria's moeder was er apetrots op, maar was ook geschrokken. Ria's moeder maakt hopelijk de stoel schoon en Rick mocht even niet op zijn werk komen na de vorige uitzending. “Die waren toch wel een beetje geschrokken.” Die zit vandaag dus weer thuis.

Peter en Patricia, ach... Patricia komt als een rivier en dan hebben we het wel over de Yangtze.

Mag ik na drie uitzendingen concluderen dat de meeste deelnemers met hun fantasiewensen die door Menno in beeld zijn gebracht, met reclameonderbrekingen wat een wens nooit ten goede komt, minder gelukkig zijn dan voorheen?

Er is leven voor en na de Buch.

    • Paul de Leeuw