Bakker zoekt uitweg crisis Hilversum

HILVERSUM, 25 AUG. De Hilversumse fracties van PvdA en VVD eisen dat de twee wethouders van Leefbaar Hilversum opstappen. Het vertrek van D. Munnik en A. Haye is volgens de twee fracties noodzakelijk om een slagvaardig college te kunnen vormen.

De eis van PvdA en VVD is voor fractieleider J. Nagel van Leefbaar Hilversum onbespreekbaar. Dit bleek gisteravond toen de drie partijen bijeen waren om een uitweg te vinden uit de bestuurscrisis die vorige week uitbrak. Op uitnodiging van burgemeester E. Bakker zullen vanmiddag de fractievoorzitters van alle partijen hun oordeel geven over een mogelijke oplossing.

De drie partijen hebben afgesproken dat zij geen mededeling doen over de uitkomst van hun beraad gisteravond, maar de afgetreden PvdA-wethouder J. Flink erkent dat de positie van de overgebleven wethouders van Leefbaar Hilversum ter discussie staat. “Ik kan dat niet ontkennen. Ik heb immers een aantal malen een kwaliteitsoordeel over mijn collega's gegeven. Ze kunnen het niet en ze zullen het niet kunnen.” Flink wil zelf niet in het college terugkeren.

De wethouders J. Flink (PvdA) en B. Mooijen (VVD) stapten vorige week uit het college, nadat Nagel kritische vragen had gesteld over een mislukte subsidie-aanvraag voor een spoortunnel. Inmiddels heeft Nagel die vragen ingetrokken, hetgeen voor PvdA en VVD een voorwaarde was om weer met zijn partij om de tafel te gaan zitten.