Van der Valk daagt KLM voor rechter

ROTTERDAM, 24 AUG. Horecaconcern Van der Valk daagt de KLM voor de rechter om een verlaging van de vliegtarieven naar de Nederlandse Antillen te bewerkstelligen.

Het kort geding dient morgen- ochtend voor de rechtbank in Amsterdam. Volgens Van der Valk maakt de KLM misbruik van haar monopoliepositie.

Van der Valk exploiteert een hotel op Curaçao en een vakantiepark met appartementen op Bonaire, en vervoert wekelijks honderden vakantiegangers naar de Antillen met de KLM. Tijdens besprekingen over een nieuw contract tussen Van der Valk en de KLM bleek de luchtvaartmaatschappij niet bereid tot aanpassing van haar tarieven tot ongenoegen van zowel Van der Valk als de Antillen.

De KLM rekent in het hoogseizoen voor een retourtje Antillen tarieven tot 1.900 gulden. Terwijl een ticket voor een ander eiland in de regio - Isla Marguerita - niet meer dan 1.000 gulden kost. Wanneer de KLM haar tarieven niet verlaagt zegt Van der Valk uit te zien naar goedkopere alternatieven. Daarover is contact opgenomen met een aantal chartermaatschappijen. Een nadeel is dat vakantiereiziegers dan niet vanuit Amsterdam kunnen vertrekken.