Schilderswijk rustig

DEN HAAG, 24 AUG. Het multicultureel festival Ha-Schi-Ba in de Schilderswijk in Den Haag heeft gisteren 125.000 bezoekers getrokken en niet tot incidenten geleid. Het drukst was het tussen 14.00 en 15.00 uur toen naar schatting van de politie ongeveer 85.000 mensen tegelijk over de kunst- en vrijmarkt schuifelden. Daarna deed de neerplenzende regen afbreuk aan het rustig verlopen festival.

De Haagse Schilderswijk Bazar met artiesten uit binnen- en buitenland had dit jaar voor het eerst ook een podium voor Koerdische artiesten. Vorig jaar moest het festival voortijdig worden beëindigd in verband met oplopende spanningen tussen Koerdisch en Turkse bezoekers. Dit jaar bleven die spanningen uit.

Veel van de optredende artiesten waren door verenigingen van bewoners op eigen kosten naar het festival gehaald, dit tot groot genoegen van organisator R. Verbiest van Doen Evenementen. Hij wil in de komende jaren Ha-Schi-Ba laten uitgroeien tot het grootste multiculturele evenement in Nederland. (ANP)