Personeel Philips kiest voor verhuizing

ROTTERDAM, 24 AUG. Werknemers van Philips verhuizen liever dan dat zij dagelijks de treinreis maken tussen Eindhoven en het nieuwe hoofdkantoor nabij station Amstel. Niet meer dan veertig werknemers verkiezen de reis per trein boven een verhuizing naar Amsterdam of een appartement in de hoofdstad dat alleen door de week wordt bewoond.

Het hoofdkantoor van Philips is afgelopen voorjaar verhuisd naar de Rembrandttoren in Amsterdam. Toen de eerste Philips-werknemers eind februari de treinreis naar Amsterdam maakten, rekende het elektronicaconcern nog op een dagelijkse pendeltocht voor omstreeks honderd werknemers.

Volgens Philips werken nu 240 medewerkers (concerntop, marketing en consumentenelektronica) in Amsterdam. Naast de veertig treinreizigers zijn omstreeks vijftig nieuwe employees binnengehaald, vijftig woonden al langer in Amsterdam en omstreken. Een slordige honderd heeft gekozen voor een verhuizing of een extra appartement.

Een aparte Philipstrein zal er niet komen. Ook een afzonderlijke trein die om 17.45 vanaf Amsterdam Amstel zou gaan vertrekken in plaats van Amsterdam CS (zodat werknemers verzekerd zouden zijn van een zitplaats) is er niet gekomen. Tot de wijziging van de dienstregeling eind mei heeft de NS een extra rijtuig ingezet tussen Amsterdam en Eindhoven. Daarna is het aantal diensten tussen Amsterdam en Eindhoven verdubbeld tot vier per uur. De twee extra treinen stoppen echter op het station Duivendrecht, terwijl de Rembrandttoren op steenworpafstand van station Amstel ligt.