Massagraf ontdekt

Foto: BUKIT SENTANG - Leden van de Indonesische Nationale Commissie voor de Mensenrechten hebben met vrijwilligers in Atjeh menselijke overblijfselen opgegraven uit wat een massagraf zou zijn. De botten zouden afkomstig zijn van strijders voor een onafhankelijke islamitische staat in Atjeh. Ze zouden door het Indonesische leger zijn terechtgesteld. De opgraving had plaats in aanwezigheid van huilende weduwen en slachtoffers van martelingen door het leger. Een aantal skeletten had gaten in de schedels. Volgens dorpelingen waren sommigen van de slachtoffers islamitische schriftgeleerden. Indonesische troepen worden ervan beschuldigd aan het eind van de jaren tachtig en in de jaren negentig in Atjeh zeer bruut te zijn opgetreden. De haat tegen het leger is groot in het gebied. (Foto Reuters)