Krajicek stijgt naar vijfde plek op ATP-ranglijst

NEW HAVEN, 24 AUG. Richard Krajicek is zaterdag uitgeschakeld in de halve finales van het tennistoernooi in New Haven. De als vierde geplaatste Nederlander verloor in twee sets van de Slowaak Karol Kucera (7-6 en 6-4), die een dag later het toernooi op zijn naam schreef door een zege op de Kroaat Goran Ivanisevic, 6-4, 5-7 en 6-2. Krajicek klom vanmorgen naar de vijfde plaats op de wereldranglijst, een evenaring van zijn beste klassering ooit. Pete Sampras bezet de eerste plaats, met 29 punten voorsprong op Marcelo Rios.

Krajicek betaalde zaterdag de tol voor zijn inspanningen van een dag eerder toen hij een zinderende marathonpartij speelde tegen de Brit Tim Henman, 5-7, 6-2 en 7-6 (18-16). In de finale van het toernooi in Indianapolis bracht de Spanjaard Alex Corretja de zegereeks van Andre Agassi tot staan, 6-2 en 6-3. Monica Seles prolongeerde haar titel in Montreal. In de finale was de Amerikaanse met 4-6, 7-6 en 6-2 te sterk voor de Spaanse Arantxa Sanchez. (Reuters)