Britten loven Jonk om gouden voorzet

ROTTERDAM, 24 AUG. Wim Jonk heeft zich uitstekend hersteld van zijn matige debuut in de Engelse Premiership. Een week na de verloren wedstrijd tegen West Ham United was hij zaterdag uitblinker in het gewonnen duel tegen Tottenham Hotspur. Jonk stond aan de basis van de 3-0 overwinning voor zijn nieuwe werkgever Sheffield Wednesday. In de Britse pers werd de voormalige PSV'er geloofd om zijn golden passes en zijn happy feet.

Manager Wilson kwam na afloop superlatieven tekort toen hij het spel Jonk analyseerde. “Hij is onze onbetwiste leider en onze beste speler”, zei de technische leider van Sheffield. “Met zijn inzicht, intelligentie, briljante openingen en passes is Jonk de spil van mijn elftal.” Voor Sheffield scoorden Atherton, Di Canio en Hinchcliffe.

Het topduel tussen Liverpool en Arsenal eindigde onbeslist: 0-0. Beide titelkandidaten speelden een aantrekkelijke wedstrijd. Op Anfield Road waren alle ogen gericht op de 18-jarige Owen, maar het supertalent van Liverpool was niet opgewassen tegen de ervaren defensie van Arsenal. Owen, uitblinker op het WK, heeft zijn miljoenencontract met vijf jaar verlengd. Bij Arsenal speelde Overmars opvallend goed en Bergkamp teleurstellend.

Chelsea stelde wederom matig. Na de nederlaag tegen Coventry City speelde de club van manager Vialli gelijk tegen Newcastle United. Op Stamford Bridge werd het 1-1. Babayaro voor Chelsea en Andersson voor Newcastle maakten de treffers.

Manchester United kwam bij West Ham United niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het was de tweede puntendeling voor de club van de Nederlandse verdediger Stam, die door een liesblessure ontbrak.

In de Schotse competitie behaalde Glasgow Rangers een 3-1 zege bij Kilmarnock. De club van de Nederlandse trainer Advocaat staat tweede in de tussenstand. Wallace maakte zijn vierde competitietreffer voor de Rangers. Aartsrivaal Celtic won met 2-1 van Dundee United. Hearts is de enige Schotse club zonder puntenverlies. De koploper won met 2-0 van Aberdeen.